Ashtanga Yoga bij IMPACT Fit: Transformeer Lichaam en Geest met Dynamische Rust

Bij IMPACT Fit in Utrecht brengen we het samenkomen van geest, lichaam en ziel tot leven met onze Ashtanga Yogalessen. Yoga, dat staat voor het verenigen van deze elementen, leidt je terug naar je ware zelf – je essentie zonder de belastingen van het moderne leven. Het is een geestelijke discipline, een transformerend proces.

Het is een dynamische en energieke vorm van yoga. Zoals de grondlegger Pattabhi Jois zegt, is het 1% theorie en 99% praktijk, waarbij de focus ligt op beweging en tegelijkertijd de aandacht naar binnen keren, een bewegende meditatie.

In Utrecht kun je bij IMPACT Fit een proefles yoga volgen. Ashtanga staat bekend als een van de meest intensieve vormen van yoga, maar de oefeningen kunnen altijd worden aangepast aan persoonlijke behoeften.

Ashtanga: Verbinding van Adem en Beweging

Deze vorm van yoga maakt gebruik van een vaste reeks houdingen die worden verbonden door dynamische bewegingen (vinyasa’s). De combinatie van geconcentreerde ademhaling, beweging en specifieke houdingen heeft talloze positieve effecten op het lichaam: je wordt sterker, flexibeler en reinigt zowel je geest als je lichaam. Afgezien van de fysieke voordelen, helpt yoga je bewust om te gaan met spanning, stress, angsten en blokkades. Hierdoor kun je op een andere manier omgaan met je gedachten en gevoelens.

Bij IMPACT Fit helpen we je nieuwe inzichten te verwerven, zodat je beter met jezelf en de wereld om je heen kunt omgaan.

Voor wie is Ashtanga Yoga?

Iedereen die ademt, kan yoga beoefenen! Onze lessen zijn open voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. Als je denkt dat je niet lenig genoeg bent, bedenk dan dat dit iets is wat de meesten zeggen voordat ze beginnen. Laat yoga zich ontvouwen zoals een bloem in de lente. Twijfel je nog? Neem dan een proefles bij IMPACT Fit.